Услуги

Викрито

Ветеринарни Услуги | Викрито

At Vikrito veterinary clinic,we are a dedicated team of professional veterinary surgeons who provide quality services and treatment for your pets.

Профилактика

Профилактиката включва – ваксинации, обезпаразитявания срещу вътрешни и външни паразити,микрочипиране и издаване на европейски паспорт и др.При посещение в клиниката,нашите лекари ще дадат най-подробно разяснение за различните препарати и схеми за обезпаразитявания,подробен план за ваксиниране и всякакви въпроси,свързани със здравето на Вашия любимец

profilaktika3
profilaktika2
profilaktika1
hirurgia
hirurgia3
hirurgia5

В клиниката извършваме обща, коремна, гръдна, офталмохирургия и ортопедия. Преди насрочване на операция,хирургът и анестезиологът правят подробно снемане на анамнеза,преглед и консултация за дадения случай.

Центърът разполага с ехограф,който е неизменна част от диагностиката на повечето заболявания.Ехографското изследване показва различни патологии на вътрешните органи,наличие на свободна течност,инвагинации,чужди тела и др. Като също така е една от плановите процедури при проследяване на бременност.

Вътрешни болести

Това е най-обширната сфера на ветеринарната медицина и включва Гастроентерология,Болести на дихателната система,Болести на отделителната система,Хематология,Кардиология,Ендокриопатии,Онкология и др.За правилното лечение освен обстоен преглед са необходими и допълнителни изследвания-кръвни показатели и образна диагностика.

Клиниката разполага със стационар,в който приема пациенти в нужда.Стопаните,които оставят животните при нас могат да получават информация за статуса на животното,развоя на заболяването и реакцията към терапията по всяко време на телефоните ,посочени в сайта.

Домашните любимци страдат често от проблеми в устната кухина-стоматити,гингивити,парадонтити,парадонтози.Клиниката е оборудвана с ултразвуков скалер,с който почистваме зъбната плака и зъбен камък.Благодарение на честата профилактика,нашите пациенти се радват на отлично здраве.

Дерматология

Кожните проблеми са едни от най-често срещаните заболявания при кучета,котки и дребни гризачи. Дерматологичния преглед включва подробно снемане на анамнеза,вземане на кожни проби,проби за дерматофитози,цитология на ушен секрет и отоскопия.Едно подробно изследване и контакт с клиента спомага за правилното менажиране на пациентите с атопичен дерматит, хранителна алергия, хормонално зависими или имуномедиирани дерматози.Изготвяме план за лечебно хранене,за изключване на хранителна алергия.

dav_vivid
cof
cof

Диагностика и лечение на най-честите инфекциозни и паразитни заболявания при кучето и котката.Разполагаме с голям набор от бързи тестове и лабораторна диагностика,с която успяваме навременно да открием причината за заболяването.Най-често срещаните инфекциозни заболявания при кучето-парвовироза, коронавирус,както и паразитните- гиардия, бабезиоза, анаплазмоза, ерлихиоза, лаймска болест и дирофилария.При котката-панлевкопения,котешки коронавирус, гиардия,токсоплазмоза,хемобартонела и др.Своевременното откриване и правилната терапия са най-важните методи за излекуването на Вашия любимец.

Лабораторната диагностика е особено важен метод,който помага за диагностицирането на голяма част от заболяванията при кучето и котката.В клиниката се извършва подробен анализ и цитологични проби .Имаме апарати за ПКК ,биохимия с различни панели за общ базов статус,чернодробен панел,панел за бъбреци,електролити,изследване на хормони други.Под микроскоп се изследват кожни проби,анализ на урина-макроскопско и микроскопско изследване на седимент,изследване на фекалии,проби за паразити и анализ на микрофлора, ,цитология на кръв и пунктати,цитология на туморни образувания.

Анестезиология

В центъра се извършват процедури под локална и обща анестезия. От 2021г екипът ни разполага с инхалационна анестезия,чрез която се стремим за максимално добри услуги спрямо нашите четирикраки пациенти.Инхалационната анестезия е по-щадяща,планирана и безопасна по вид упойка,която позволява по- добър мониторинг на пациента,използва се за по-дълги операции и има по-бързо изхвърляне на анестетика от животното.

Спешна помощ

При спешен случай,екипът на Викрито е обучен да се справя с оказване на първа помощ и стабилизиране на животно в нужда.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!